17.1 C
New York
Wednesday, March 29, 2023
Home Special Quiz time🙋🏻‍♂️🤷🏻‍♂️Abel Joseph Thekkethala

Quiz time🙋🏻‍♂️🤷🏻‍♂️Abel Joseph Thekkethala

Abel Joseph Thekkethala ✍

Kerala Quiz

1. How many districts of Kerala have coast line?

Answer: nine

2. In which year, Mahathma Gandhi, visited Kerala for the first time?

Answer: 1920

3. Edakkad caves located in?

Answer: Wayanad district

4. The treaty of Mannar was signed in?

Answer: 1742

5. Who was the last chief minister of Travancore – Cochin ?

Answer: Panampilly Govinda Menon

General knowledge 🤷🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

6. Ludwig is the first name of which composer?

Answer: Beethoven

7.Which philosopher is credited with the line” I think, therefore I am”?

Answer: Descartes

8. Which American president appears on a one dollar bill?

Answer: George Washington

9. What is the name of Poland in polish?

Answer: Polska

10 . What is cynophobia the fear of?

Answer: dogs

Maths quiz 🤷🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

11. How much would the paper weigh if you printed the number googolplex?

Answer: more than the entire planet!

12. Where is four considered an unlucky number?

Answer: Asia

13. How do you laugh in Thai text lingo?

Answer: 555

14. What is the only temperature that is same in Fahrenheit and Celsius ?

Answer: 40 below

15. How many different combinations does a Rubiks cube have?

Answer: 43 quintillion

Space quiz 🤷🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

16. Uranus has only been visited by what aircraft?

Answer: Voyager 2

17. Did have been more missions to this planet versus any other planet?

Answer: Mars

18. What protects earth from meteoroids and radiation from the sun?

Answer: atmosphere

19. How many of our planets can be seen without a telescope?

Answer: mercury, Venus, Mars, Jupiter, and Saturn

20. Phobos, and Deimos. are the moons of which planet?

Answer: Mars

Books quiz📚 🤷🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

21. What year were the first Pulitzer prizes awarded?

Answer : 1917

22. Which British Prime Minister was awarded the Nobel prize for literature?

Answer: Winston Churchill

23. Which American science-fiction writer has won the Hugo award for best science-fiction novel, three years running.

Answer: NK Jemisin

24. Where does the book Fahrenheit 451 get its name?

Answer: the books tagline Fahrenheit, 451 is the temperature at which book paper catches fire, and burns

25. What title did Jane Austen originally go to the book that was eventually published as pride and prejudice?

Answer: first Impressions

Abel Joseph Thekkethala ✍

FACEBOOK - COMMENTS

WEBSITE - COMMENTS

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

മലയാളി മനസ്സ് — “ആരോഗ്യ വീഥി”

കുട്ടികളുടെ വളര്‍ച്ചാഘട്ടം നല്ല ആഹാരവും വ്യായാമവും ലഭിക്കേണ്ട സമയമാണ്. കുട്ടികളിലും കൗമാരക്കാരിലും അവരുടെ ആരോഗ്യ കാര്യത്തില്‍ ഈ പോഷകങ്ങള്‍ ഒരു പ്രധാന പങ്ക് വഹിക്കുന്നു. വളരുന്ന ശരീരത്തിനു മാത്രമല്ല, തലച്ചോറിന്റെ വികാസത്തിനും സമീകൃതഭക്ഷണം...

മലയാളി മനസ്സ് “ബാല സാഹിത്യവേദി”

ഇന്നത്തെ ബാല സാഹിത്യവേദി നയിക്കുന്നവർ:  ദേവി മനു, ശ്രീകല മോഹൻദാസ്, വിജയ. പി.കെ. ************************************************************** ചിൽ ചിൽ ചങ്ങാതി (കവിത) ✍ദേവി മനു  മരംക്കേറാനറിയാം ചാഞ്ചാടാനറിയാം ചിൽ ചിൽ ചിൽ ചിൽ ചിലയ്ക്കുന്നതാരാണ് കരണ്ട് തിന്നുന്നാളാണ് കാണാനെന്തൊരു ചേലാണ് ചിൽ ചിൽ ചിൽ ചിൽ ചിലയ്ക്കുന്നതാരാണ് പൂപോലുള്ളൊരു വാലാണ് പുറകിൽ വരകൾ...

ഇന്നത്തെ ചിന്താവിഷയം ✍പ്രൊഫസ്സർ എ.വി. ഇട്ടി, മാവേലിക്കര

നന്നാകൽ, സ്വയം മാറ്റത്തിലൂടെ ...................................................................... ഒരാളുടെ സ്വഭാവമെന്നത് ഒരു പ്രത്യേക ജനിതക പ്രക്രിയയാണ്. ആരും ഒരു ദിവസം കൊണ്ടു മാത്രം നന്നാകുകയോ, മോശമാകുകയോ ചെയ്യുന്നില്ല. മാർഗ്ഗദർശികളുടെയും പ്രബോധകരുടെയും ഇടപെടലിനും സ്വാധീനത്തിനും ഒരു പരിധി വരെ മാറ്റങ്ങൾ...

*ശുഭദിനം* | 2023 | മാർച്ച് 29 | ബുധൻ ✍ കവിത കണ്ണന്‍

1940 ഒക്ടോബറില്‍ ബ്രസീലിലെ ഒരു കൊച്ചുഗ്രാമത്തിലെ ഒരു ദരിദ്ര കുടുംബത്തിലാണ് എഡ്‌സണ്‍ അരാന്റസ് ഡോ നാസിമെന്റോ ജനിച്ചത്. അവന്റെ അച്ഛന്‍ പ്രാദേശിക ക്ലബ്ബിലെ ഒരു ഫുട്ബോള്‍ കളിക്കാരനായിരുന്നു. കളിയില്‍ നിന്ന് ലഭിക്കുന്ന വരുമാനമായിരുന്നു...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: