17.1 C
New York
Monday, May 29, 2023
Home Special 🙋🏻‍♂️🤷🏻‍♂️Quiz time🙋🏻‍♂️🤷🏻‍♂️ ✍Abel Joseph Thekkethala

🙋🏻‍♂️🤷🏻‍♂️Quiz time🙋🏻‍♂️🤷🏻‍♂️ ✍Abel Joseph Thekkethala

Abel Babu Thekkethala ✍

CIVICS QUIZ🤷🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

1. Who was elected as the chairman of the drafting committee?

Answer: Dr BR Ambedkar

2. After independence,the practice of untouchability was abolished in the form of which article?

Answer: Article 17

3. the directive principle of Indian constitution is taken from which state constitution?

Answer: Irish

4. The day constitution came into effect is which day?

Answer: Republic day

5. An official change made to a rule or law is known as what?

Answer: Amendment

6. What is the job of the legislature in the government?

Answer: It is a law-making body

7. The fundamental rights of India is based on which country?

Answer: United States of America

HISTORY QUIZ🤷🏻‍♂️🙋🏻‍♂️

8. The first country to go to Industrial Revolution is?

Answer: England

9. Battle of Buxar was fought at which year?

Answer: 1764

10. History is divided into 3 periods,what are they?

Answer: Ancient,Medieval and modern

11. Many smaller regional states came after the decline of which empire?

Answer: Mughal empire

12. What was India’s first newspaper?

Answer: Bengal gazette

13. History is often written in which order?

Answer: Chronological order

14. Who wrote “records of the travels to middle India”?

Answer: Hieun Tsang

15. The best preserved pillar erected by Ashoka is of?

Answer: Sarnath

GEOGRAPHY QUIZ🙋🏻‍♂️🤷🏻‍♂️

16. what is actual and potential resources?

Answer: Resources which are used in full potential in quantity and quality is actual. Resources that are not being used in their full potential and may use in the future is potential

17. What is ubiquitous and localised resources?

Answer: Resources found in everywhere is ubiquitous. resources found only in certain places is localised.

18. 2 minerals that can be recycled?

Answer: Iron and copper

19. What are the 3 R’s?

Answer: Reuse,reduce and recycle

20. What type of a resource is coal?

Answer: Actual resource

21. The terms longitude and latitude was first used by?

Answer: Eratosthenes

22. Which soil is rich in Kerala?

Answer: Laterite soil

23. Pusa Sindhu ganga is a variety of what?

Answer: Wheat

24. shusk Samrat is a variety of what?

Answer: Rice

25. With which crop green revolution is referred to?

Answer: Wheat

Abel Babu Thekkethala ✍

FACEBOOK - COMMENTS

WEBSITE - COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ഇടിവെട്ടി മഴ വ്യാഴാഴ്ച വരെ പെയ്യും; ഇന്ന് നാലു ജില്ലകളില്‍ മഞ്ഞ മുന്നറിയിപ്പ്.

തിരുവനന്തപുരം: സംസ്ഥാനത്ത് വ്യാഴാഴ്ച വരെ ഒറ്റപ്പെട്ടയിടങ്ങളില്‍ ശക്തമായ മഴയ്ക്ക് സാധ്യതയുള്ളതായി കേന്ദ്ര കാലാവസ്ഥ വകുപ്പ്. ഇടിമിന്നലോട് കൂടിയ മഴയും 40 കിലോമീറ്റര്‍ വേഗത്തില്‍ വീശിയേക്കാവുന്ന ശക്തമായ കാറ്റിനും സാധ്യതയുള്ളതിനാല്‍ ജാഗ്രത പാലിക്കണമെന്ന് മുന്നറിയിപ്പും നല്‍കിയിട്ടുണ്ട്. ഇന്ന്...

ചോർന്നൊലിച്ച് നരേന്ദ്ര മോദി സ്റ്റേഡിയം; പുറംമോടി മാത്രമേ ഉള്ളൂവെന്ന് വിമർശനം.

അഹമ്മാബാദ്: കനത്ത മഴയിൽ ചോർന്നൊലിച്ച് ഐ.പി.എൽ ഫൈനലിന് വേദിയാകുന്ന ഗുജറാത്തിലെ നരേന്ദ്ര മോദി ക്രിക്കറ്റ് സ്‌റ്റേഡിയം. ലോകത്തെ ഏറ്റവും വലിയ ക്രിക്കറ്റ് സ്‌റ്റേഡിയത്തിന്റെ ഒരുഭാഗം ചോര്‍ന്നൊലിക്കുന്ന വിഡിയോ സമൂഹ മാധ്യമങ്ങളിൽ വ്യാപകമായാണ് പ്രചരിക്കുന്നത്....

‘ഐപിഎല്‍ ഫൈനലില്‍ ഗില്ലും ജഡേജയും ഷമിയും കളിക്കില്ല, ഇംഗ്ലണ്ടിലേക്ക് പോകും’; വൈറലായി ‘ജയ് ഷാ’യുടെ ട്വീറ്റ്.

ഐപിഎല്‍ 16ാം സീസണിന്റെ ഫൈനല്‍ പോരാട്ടം മഴ വില്ലനായതോടെ റിസര്‍വ് ഡേയായ ഇന്നത്തേക്ക് മാറ്റിയിരിക്കുകയാണ്. കനത്ത മഴയെത്തുടര്‍ന്ന് ടോസ് പോലും ഇടാന്‍ സാധിക്കാതെ വന്നതോടെയാണ് മത്സരം മാറ്റിയത്. എന്നാല്‍ ഇന്നും കനത്ത മഴ...

കോട്ടയത്ത് ഭാര്യയെ കൊലപ്പെടുത്തിയ ശേഷം ആത്മഹത്യയ്ക്ക് ശ്രമിച്ച യുവാവ് മരിച്ചു.

സംസ്ഥാനത്ത് ഏറെ കോളിളക്കം സൃഷ്ടിച്ച പങ്കാളി കൈമാറ്റ കേസിലെ പരാതിക്കാരിയായ യുവതിയെ വെട്ടിക്കൊലപ്പെടുത്തിയ ഭര്‍ത്താവ് മരണപ്പെട്ടു. കോട്ടയം മെഡിക്കല്‍ കോളജില്‍ ചികിത്സയില്‍ കഴിയവെ ഇന്ന് രാവിലെ നാലുമണിയോടെയായിരുന്നു മരണം. പരാതിക്കാരിയായ തന്റെ ഭാര്യയെ...
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: